Managed hosting door True

Gartner: HP leidt server-verkopen in EMEA

 

Het totale aantal geleverde servers in EMEA was 2.7 miljoen in 2007, een toename van 9.2 procent vergeleken met vorig jaar, zegt onderzoeksbureau Gartner. HP behoudt hier zijn toppositie, met een toename in leveringen van 16.4 procent naar 1.08 miljoen units in 2007. Dell streeft IBM voorbij naar de tweede positie, met slechts 50.000 units verschil.

"HP's solide groeicijfers in 2007 tonen aan dat het de sterkste jaargroei geeft van alle vendoren, hoewel Fujitsu Siemens Computers op dat gebied een goede tweede plaats inneemt, met slechts 0.4 procent verschil", zegt Errol Rasit, senior analist bij Gartner.

Volgens Gartner trekt de x86-markt voordeel uit een constante vraag naar extra capaciteit en sterke groei in het mkb, waardoor negatieve effecten van bijvoorbeeld virtualisatie verminderd worden. Daardoor is er groei van 13.9 procent in omzet en 11.3 procent in eenheden in 2007.

Hoewel er in het vierde kwartaal meer RISC-Itanium Unix servers verkocht werden en dit segment drie procent groei in omzet in 2007 behaalde namen de volumes in 2007 af met 20.6 procent. Dit heeft te maken met een toename in high-end verkopen. Mainframes vertoonden de zwakste omzetcijfers van alle segmenten dat jaar, met een daling van zeven procent vergeleken met 2006.

Qua omzet behield HP zijn toppositie in 2007. HP's kracht was vooral gedreven door zijn x86-busisness maar ook bescheiden groei in verkopen van business-critical systemen in EMEA. IBM's positie verzwakte in 2007 vanwege een daling in Mainframe-verkopen, wat te maken heeft met het cyclische karakter van dit segment.

In 2007 wist HP een omzet van 6.2 miljard dollar te behalen, een stijging van 14.1 procent. IBM kwam op tweede plaats met 5.51 miljard dollar, daarna Sun Microsystems met 2.11 miljard dollar, Dell met 1.6 miljard dollar en Fujitsu Siemens met 1.27 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2371915). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.