Managed hosting door True

ISVs en ASPs daten voor SaaS

 

SaaS, wat Microsoft Software + Services noemt, vormt een uitdaging voor de traditionele isv. De verkoop van softwarelicenties bracht voorheen in één keer een geldbedrag binnen. Met SaaS wordt dit bedrag uitgespreid over jaren.

Voor eindgebruikers zijn er veel voordelen en de vraag neemt dan ook toe. Volgens Microsoft is de implementatie van Software + Services sneller succesvol met hulp van een serviceprovider. Daarom organiseerden Microsoft en Insight onlangs een ISV Hosting Speeddate Event.

Er waren elf serviceproviders aanwezig bij een ISV Hosting Speeddate Event dat onlangs werd georganiseerd door Microsoft en Insight. Daar konden isv's om de beurt in vijf minuten gericht vragen stellen aan partijen waar ze normaal niet mee in aanraking komen.

Na afloop van het speeddaten was er gelegenheid om de gesprekken voort te zetten. Volgens Victor Schmedding, manager communications sector bij Microsoft, is het initiatief voor herhaling vatbaar, wanneer is nog niet bekend. "Het initiatief is Microsofts poging een brug te slaan tussen partners die door de opkomst van Software + Services samen zullen moeten werken om kansen uit software te optimaliseren."

Volgens Schmedding stond vooral Siennax het vaakst op nummer 1 op de lijst. Ook Multrix en anderen zijn met dit evenement bij de andere partijen op de kaart gezet. "In een veranderende software wereld slaan we bruggen tussen verschillende partnergroepen," vat Schmedding het evenement samen.

Zo kan een hosting club bovenop de software dienstverlening beschikbaar stellen. Ze kunnen de applicaties daarbovenop integreren met nieuwe toepassingen. Winvision is bijvoorbeeld sterk in de laag erboven. De vraag die centraal stond tussen dit soort partijen is: Wat kunnen we eventueel samen doen? Volgens Schmedding zijn er zeker mogelijkheden voor een aantal vaste relaties.

Bestaande programma's onvoldoende
Hij legt uit dat het Microsoft SaaS On-Ramp Program en de vervolgstap, Microsoft SaaS Incubation Center Program, op zichzelf onvoldoende waren om de isv's in contact te brengen met hosting partijen. "De vraag van beide klantgroepen is nu met speeddating grotendeels opgelost. Het voordeel van 5 minuten zoals dat gaat in speeddating is dat beide partijen snel inzichtelijk moeten maken wat ze doen en wat de ander eraan heeft."

Pim Bultman, account manager hosting Benelux bij Insight Enterprises Netherlands, legt uit dat het initiatief vooral bedoeld is om breder marktpotentieel te creëren voor partners. "SaaS is de hype voorbij, het is een goede dienst die veel eindgebruikers willen. Veel isv's hebben een oplossing gericht op een bepaalde niche. Door te teamen met een asp kunnen applicaties breder ontwikkeld worden."

Disruptie of kans
SaaS betekent voor partners in eerste instantie disruptie, meent Schmedding. "Als je naar traditionele softwaremodellen kijkt, dan is er een voorinvestering nodig, wat een vrij groot gedeelte van de omzet voor de softwaremaker bevat. Daarna volgen onderhoudscontracten waarmee verdere verdiensten binnenkomen. Met het SaaS-model vervalt die initiële bult geld en wordt uitgespreid over jaren. De eindklant kan wel makkelijker de applicatie gebruiken, maar de isv moet op een andere manier naar zijn eigen businessmodel kijken."

Toekomst
Binnenkort organiseert Microsoft rond ditzelfde onderwerp een bezoek aan Seattle. Het event vindt plaats op 17 en 18 maart.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2369716). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.