Managed hosting door True

Pins bouwt virtuele datacenters met Q-layer

 

Het Nederlandse hostingbedrijf Pins in Amsterdam gaat de software van Q-layer gebruiken voor het opzetten van zogeheten virtual private datacenters. Daarvoor gebruikt Pins de virtualisatiesoftware van Q-layer en de ESX-servervirtualisatie van VMware.

Hostingbedrijf Pins kiest de zogeheten Virtual Private DataCenter-software  van Q-layer voor het aanbieden van virtuele datacenters aan zijn klanten. Daarmee kunnen zij een eigen virtuele omgeving inrichten met virtuele servers, firewalls, switches, opslag en software. Het virtuele datacenter is eenvoudig zelf in te richten met behulp van een zogeheten drag-and-drop webinterface.

Pins bood klanten al web- en applicatiehosting aan op basis van VMware ESX. De software van Q-layer vergemakkelijkt het automatiseren van het beschikbaar stellen van de benodigde server-, netwerk- en opslagcapaciteit voor het virtuele datacenter. "De software van Q-layer maakt ons extra flexibel, gekoppeld aan de prestaties en stabiliteit van VMware ESX", zegt Pins-ceo Jan Willem des Tombes.

Resellers

De virtuele datacenters van Pins zijn bedoeld voor drie groepen klanten: eindgebruikers die zelf een datacenter willen inrichten, resellers die datacenters voor klanten willen opzetten en Pins-klanten die hun virtuele datacenter door Pins willen laten beheren.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2366497). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.