Managed hosting door True

Fusie 3Com en Bain in de knoop

 

De voorgenomen fusie tussen 3Com en Bain Capital Partners is in de problemen geraakt. Ze hebben hun fusie aanvraag bij de Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS) teruggetrokken. De fusie gesprekken gaan door.

De Chinese netwerkleverancier Huawei Technologies zou door de fusie meer dan 16 procent aandelen in 3Com krijgen. De Amerikaanse overheid was al sceptisch over de overname van 3Com door een groep van investeerders, waaronder het Chinese Huawei. De groep investeerders staat onder leiding van Bain Capital, dat 83,5 procent van de aandelen van 3Com bij de overname krijgt. De rest gaat naar het Chinese Huawei Technologies. De Amerikaanse regering beschouwt dat als een gevaar voor de nationale veiligheid. 3Com is onder andere leverancier van intrusion prevention systemen aan het Pentagon wiens IT-systemen eerder onder een aanval stond van hackers van het Chinese leger.

3Com wil verder het security onderdeel TippingPoint naar de beurs wil brengen.  Amerika houdt wel vaker buitenlandse overnames tegen. Zo mocht het Israëlische Check Point in 2006 security leverancier Sourcefire niet overnemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2357844). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.