Managed hosting door True

'Pecoma wordt een kleine IBM'

 

ICT-dienstverlener Pecoma Business Technology (Pecoma) wist het afgelopen jaar wederom flink te groeien, vertelt Simon de Koning, algemeen directeur van Pecoma.

De komende jaren moet de groei komen uit dienstverlening gericht op Business Technology. Naast geld verdienen doet Pecoma ook aan maatschappelijk ondernemen.

De Koning, voorheen werkzaam bij IBM, ging enkele jaren geleden aan de slag bij Pecoma via een management buy out (mbo). Hij speelde snel op de markt in door services op maat aan Nederlandse klanten te bieden, waarbij hij kon bouwen op zijn relatie met IBM klanten. De Koning: "IBM heeft veel internationale klanten, ook in Nederland. Die klanten vinden het fijn als ze door mensen worden geholpen die de lokale markt begrijpen." Alle activiteiten van Pecoma zijn erop gericht om deze bedrijven te helpen met het realiseren van groei en besparing door de inzet van ICT. De Koning: "Wij zijn ervan overtuigd dat de huidige ICT-markt naar een hoger plan getild moet worden, meer tastbaar rendement en groei voor bedrijven moet opleveren. Achter iedere ICT-investering hoort daarom ook een business case ten grondslag te liggen. Dat is Business Technology.

Naast het wegzetten van onze professionals op projecten bij de klant - project sourcing - zien we zeer sterke groei in de projecten die we onder eigen beheer en verantwoordelijkheid managen. In 2010 bestaat de helft van Pecoma's inkomsten uit project sourcing en de andere helft uit projecten onder eigen beheer. Zo groeien we naar een kleine IBM services organisatie."

Naast Business Technology besteedt Pecoma aandacht aan nieuwe trends, zoals Green IT of ‘Eco Technology', zoals Pecoma het noemt. Vanuit de noodzaak tot ‘groene' oplossingen, introduceert Pecoma de ‘Energie Optimalisatie Scan' (EOS). De scan geeft weer waar en hoe een bedrijf kan besparen op energie- en papierverbruik met ICT. Zowel in bomen als in geld. Een organisatie vanaf 500 werkplekken spaart op jaarbasis al gauw 4000 bomen en 30.000 euro aan energiekosten, aldus Pecoma. Om zelf bij te dragen aan een betere leefwereld, biedt Pecoma de scans kosteloos aan. Bedrijven kunnen zich aanmelden via www.redbomenmetict.nl.

De Business Technology portfolio van Pecoma wordt gestaag uitgebreid. Zo heeft Pecoma onlangs een exclusief partnership voor Nederland afgesloten met BDNA, leverancier van onder andere asset management software. De Koning: "Pecoma levert met behulp van BDNA een oplossing waarmee door het gebruik van real-time business intelligence de IT infrastructuur van organisaties op een directe, nauwkeurige en uitvoerige manier inzichtelijk wordt gemaakt."
Verder zijn de banden met Microsoft verstevigd, onder andere op het gebied van ‘het nieuwe werken'. Hierbij maakt Pecoma onder meer gebruik van software zoals Vista, Office en Sharepoint om werknemers efficiënter te laten werken.

Naast geld verdienen doet Pecoma ook aan maatschappelijk ondernemen, zoals het inzetten van kennis en kunde door middel van haar eigen mensen op projecten bij organisaties zoals Oxfam Novib en Be More. Voor ieder gewerkt uur wordt één euro gereserveerd, dat zo wordt ingezet om Pecomezen een bijdrage te laten leveren aan een betere wereld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2354098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.