Managed hosting door True

Toshiba laat HD-DVD vallen

 

Toshiba trekt de stekker uit HD-DVD. Het vakblad The Hollywood Reporter meldde dat al eerder, maar Reuters citeerde zaterdag een niet nader genoemde werknemer van het bedrijf die bevestigde dat zeer binnenkort een besluit hierover zou volgen.

Toshiba gold samen met Microsoft als de belangrijkste voorvechter van het HD DVD-formaat, een belangrijke concurrent van Blu-ray. Blu-ray heeft in korte tijd marktaandeel verworven, onder meer doordat de spelcomputer Playstation 3 standaard met een Blu-rayspeler is uitgerust.

De ondergang van HD DVD komt niet als een verrassing: in januari besloot filmstudio Warner zijn producties voortaan alleen nog op Blu-ray uit te brengen. Alleen Paramount en Universal staan officieel nog achter HD-DVD. Beide bedrijven kregen naar verluidt forse bedragen toegestopt voor promotie.

Afgelopen week besloot Best Buy, de Amerikaanse Media Markt, alleen nog met Blu-ray verder te gaan. Ook het online filmverhuurbedrijf Netflix stopt met HD-DVD en warenhuis Wal-Mart wilde de verkoop in juni gaan staken. In een laatste poging het tij te keren heeft Toshiba half januari de prijzen verlaagd voor zijn HD-DVD spelers, maar dat heeft weinig geholpen.

Volgens de Japanse omroep NHK verliest Toshiba honderden miljoenen dollars aan inkomsten als het de verkoop van HD DVD spelers en recorders stopzet. Het is bovendien de vraag of gedupeerde consumenten hun geld zullen terugeisen. Er zijn 386 HD DVD titels uitgebracht op de Amerikaanse markt en 1 miljoen HD DVD spelers verkocht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2352285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Kijk, dat is nu het risico als early adopter.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.