Managed hosting door True

IT-sector groeit harder dan economie

 

De it-sector is in 2007 gegroeid met 7,6 procent, meer dan het dubbele van de economische groei in Nederland van drie procent. Binnen de it-sector groeide het segment software vorig jaar zelfs met 9,5 procent. De totale marktomvang groeit van 30 miljard in 2007 naar 31 miljard euro dit jaar. Dit blijkt uit de eerste cijfers van de ICT Marktmonitor.

De aantrekkende economie en de toenemende integratie van it in bedrijfs- en productieprocessen stuwde de vraag naar vooral software op. Het segment dienstverlening groeide navenant met 7,4 procent in 2007. Dit jaar groeit de it-sector naar verwachting met 5,1 procent. De Nederlandse ict-branche als geheel (inclusief telecomsector) groeide in 2007 met 4,2 procent.

Het segment hardware binnen de it-sector groeide in 2007 met 6,4 procent. Binnen dit segment zijn er grote verschillen. Zo groeide de verkoop van pc's, printers, servers en opslagmedia met zeven procent maar namen bestedingen in kantoorapparatuur (zoals multifunctionals voor netwerken) slechts toe met 0,7 procent. Voor dit jaar is de verwachte groei van het hardwaresegment 5,2 procent.

telecom

De telecom- en internetsector groeide in 2007 met 1,4 procent. Binnen deze sector zijn onder meer de bestedingen opgenomen aan data- en netwerkapparatuur (+ 4,7 procent) en bestedingen aan vaste datadiensten (+ 6,9 procent). Belangrijkste daler in dit segment is het aandeel vaste telefonie dat vorig jaar een negatieve groei liet zien van 4,5 procent. De verwachting is dat deze daling verder doorzet. Voor de telecom- en internetsector is de verwachte bestedingsgroei in 2008 één procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2335740). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.