Managed hosting door True

Intel brengt Flash-vervanger dichterbij

 

Op de gereputeerde 'International Solid State Circuits Conference' in San Francisco berichtte Inel over een doorbraak die 'single phase-change' geheugen als vervanger van Flash-geheugen heel wat dichterbij brengt.

Flash-geheugen - geheugenchips die hun informatie behouden ook als de stroom is uitgeschakeld - heeft in de voorbije jaren een bijzonder grote populariteit gekregen, met talloze toepassingen in mobiele telefoons, mp3-spelers, geheugensticks, zelfs complete 'solid state' harde schijven. Toch zijn de grenzen van deze technologie in zicht, onder meer inzake opslagcapaciteit en lees/schrijfsnelheid.

De 'single phase-change' technologie biedt al een hele poos goede kansen als een opvolger, waarbij een beroep wordt gedaan op een fysieke verandering (fasetransitie of -verandering) in een materiaal om data op te slaan.

Op de ISLC in San Francisco beschreef Intel hoe het bedrijf er is in geslaagd - in samenwerking met partner ST Microselectronics - om naast twee gekende staten (amorf en kristallijn, alias zonder structuur of met een uiterst duidelijke structuur) nog twee bijkomende staten in het gekozen materiaal (een glassoort, aangeduid als GST) te creëren. Hierdoor kan de opslagcapaciteit worden verdubbeld (vergelijkbaar met Flash technologie) en dat zonder fundamentele wijzigingen in het huidige productieproces.

Deze doorbraak, gekoppeld aan een hogere lees/schrijfsnelheid die vergelijkbaar is met Dram en Sram, maakt de single phase change technologie tot een zo goed als zekere vervanger van Flash op termijn. Producenten van mobiele telefoons kunnen zo bijvoorbeeld de huidige combinatie van Dram en Flash vervangen door een enkele geheugenchip.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2333368). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.