Managed hosting door True

Intel-directeur: dubbel zoveel Linux-clients in 2008

 

Linux logo

Het aantal Linux-clients verdubbelt in 2008. Dat voorspelt Intels technische directeur op het gebied van open source Dirk Hohndel. Dat zou komen doordat hardwareleveranciers meer brood zien in het meeleveren van Linux als besturingssysteem.

Intels technische directeur op het gebied van open source Dirk Hohndel verwacht dat een veel groter aantal hardwareleveranciers dit jaar brood zien in het verkopen van clientcomputers waarop Linux voorgeïnstalleerd is. Hohndel voorspelt een verdubbeling van het aantal verkochte Linux-desktops en -laptops in 2008. Het percentage Linux-desktops ligt volgens de technisch directeur rond de 0,8 procent.

Linux is tot nu toe vooral populair in de servermarkt. De doorbraak op de client staat al jaren op het punt te gebeuren. Zo voorspelde ict-dienstverlener Siemens Business Systems in 2003 al dat het marktaandeel van Linux op de desktop in 2008 zo'n 20 procent zou zijn.

Eee pc

Hohndel baseert zijn voorspelling op het succes van de Linux-uitvoering van de ASUS Eee. Deze ultracompacte laptop is vooral in Taiwan populair, maar sinds eind 2007 ook in Europa verkrijgbaar. Hohndel: "De verkoop van de Eee pc haalt in 2008 naar verwachting drieeneenhalf miljoen. Alleen al die computer gaat het aantal verkochte Linux-clientcomputers dit jaar verdubbelen." De drie e's in Eee pc staan volgens Asus voor ‘Easy to learn', ‘Easy to play' en ‘Easy to work'.

Hohndel deed zijn uitspraken op een open source-congres in Australië.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2331535). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.