Managed hosting door True

Microsoft houdt werknemer in de gaten

 

Microsoft werkt aan een applicatie die werknemers moet monitoren. Sensoren meten de hartslag, lichaamstempratuur en bloeddruk. Managers kunnen zo het stressniveau van de werknemer in de gaten houden.

Microsoft ontwikkelt software waarmee bedrijven het welzijn en de productiviteit van werknemers kan meten. Het bedrijf heeft daartoe een patent aangevraagd bij het Amerikaanse patentbureau. Verwacht wordt dat het patent binnen een jaar aan Microsoft wordt toegekend.

Draadloze sensoren meten de hartslag, lichaamstemperatuur, bloeddruk en beweging van de werknemer. De software kan zo het stressniveau van de werknemer berekenen. Vergelijk het met een leugendetector. De informatie wordt vergeleken met een standaardprofiel dat gebaseerd is op het gewicht, leeftijd en lengte van de werknemer. Managers kunnen zo zien hoe het gaat met de werknemer en of deze hulp nodig heeft.

Bij piloten wordt een dergelijke monitoring al vaak gebruikt. Het is voor het eerst dat dergelijke software gemaakt wordt om ingezet te worden in kantooromgevingen. Vakbonden zijn bang dat werkgevers de software kunnen gebruiken om ontslag te rechtvaardigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2328873). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.