Managed hosting door True

Windows 7 toch niet gepland voor 2009

 

Microsoft heeft deze week gereageerd op geruchten dat de opvolger van besturingssysteem Vista volgend jaar al zou verschijnen. Het bedrijf blijft bij zijn eerdere planning van 2011.

Windows 7, de opvolger van het besturingssysteem Vista, verschijnt toch pas in 2011. In een e-mail aan de site WinVistaClub bevestigt een woordvoerder van Microsoft dat de ontwikkeling van het programma nog drie jaar in beslag neemt. "De exacte introductiedatum zal worden bepaald zodra het bedrijf het gewenste kwaliteitsniveau heeft bereikt." Daarmee weerspreekt hij geruchten dat de opvolger van Vista al in 2009 het licht zou zien.

Op de vraag of de introductiedatum naar achteren is geschoven vanwege tegenvallende verkoopcijfers van Vista, reageert de woordvoerder negatief. Volgens hem zijn er inmiddels meer dan 100 miljoen Vista-licenties verkocht en houden de zakelijke verkopen vergelijkbare tred met productintroducties uit het verleden.

Early adopters

"Je hebt op de zakelijk markt altijd de vroege overstappers, de mainstream en de late overstappers. Het lijkt er op dat we inmiddels vanuit de fase van vroege overstappers naar de fase van de mainstream bewegen. Steeds meer bedrijven zijn begonnen met het plannen en uitrollen van Windows Vista", aldus Microsoft.

Oorspronkelijk was de introductie van de opvolger van Windows Vista door Microsoft gepland in 2011. Daarna verschenen in diverse mediaberichten dat het programma al op de markt zou verschijnen in 2010 of zelfs in 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2327743). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.