Managed hosting door True

Avaya IP channel beoordeeld door Marketcap

 

De top 3 Avaya resellers met betrekking tot levering van IP Voice toepassingen in Nederland zijn A&T Communications, Kreuze Telecom en IP-One.

Dit meldt onderzoeksbureau Marketcap in een persbericht. Andere goed scorende resellers zijn HIG, Newtel, TSV en Apply. MarketCap onderzocht en beoordeelde de IP Voice resellers van Avaya op 8 algemene kenmerken en 6 Avaya specifieke kenmerken. De onderzochte aspecten zijn gewogen beoordeeld om zodoende tot een evenwichtige totaalscore te komen. Het eindresultaat levert een duidelijk beeld van segmentatie in resellers op. Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde MarketCap Strategic Whitepaper "IP Voice Channel Assessment | Volume 1: Avaya IP Voice Channel | Netherlands 2008" waarvoor specifiek het IP Voice channel van Avaya in Nederland is geanalyseerd en onderzocht.

Binnen de assessment van MarketCap konden de resellers maximaal 100 punten scoren voor beide onderzochte hoofdgroepen, te weten "algemene IP Voice aspecten" en "Avaya specifieke aspecten". Het gemiddelde van de scoren van de 2 hoofdgroepen bepaald de finale positie in de ranking. De algemene kenmerken c.q. aspecten m.b.t. IP Voice reselling die onderzocht zijn, variëren van "de algemene visie op gebied van telecom" tot  "referenties". De Avaya specifieke IP Voice kenmerken zijn onder andere "merk focus", "merk continuïteit" en "kennis van merkspecifieke IP platform".

Alfred den Besten, directeur van Marketcap (en voorheen werkzaam bij Avaya, red.) zegt hier over: "Hoewel het wel is meegenomen als benchmark, is er niet puur gekeken of met een bepaalde partner status c.q. classificatie binnen Avaya heeft. Verder is niet echt rekening gehouden met het feit of men onlangs een bepaalde reseller award van Avaya ontvangen heeft. Dit is toch vaak gebaseerd op omzettargets en daarbij speelt de subjectieve relatie met een channel manager toch ook vaak een rol". 

Binnen de analyse van de Avaya partners is de focus gelegd op de IP Voice toepassingen en niet op de traditionele PBX-markt. Per beoordeeld aspect is met deze assessment ook zichtbaar hoe de Avaya resellers scoren. Naar nu blijkt is er met name een aandachtspunt op gebied van de visie van de resellers aangaande de ontwikkelingen binnen de telecom markt. Men is veelal nog te veel product en techniek gericht en denkt nog (veel) te weinig vanuit de behoefte, wensen en gebruikerseisen van de klant. Juist op dit mindere punt onderscheiden de top 5 resellers zich nadrukkelijk.

Op gebied van algemene IP Voice aspecten is de top 5 gelijk aan overall top 5, alleen wisselen HIG en Newtel elkaar af op plaats 4 en 5. De top 3 blijft hier A&T Communications, Kreuze Telecom en IP-One. Opmerkelijk is de positie van IP-One, dit is een relatief jong bedrijf. Den Besten zegt hier over: "Het is niet altijd een voordeel als een bedrijf al heel erg lang actief is als reseller binnen de telecom branche, dit kan ook remmend werken op de omgang met veranderingen en het open staan voor nieuwe ontwikkelingen. En bij IP-One moeten we verder niet vergeten dat de directie daar natuurlijk al nadrukkelijk haar sporen verdiend heeft bij diverse andere organisaties in de telecom markt".

Het blijft een eentonig verhaal, maar ook de top 5 met betrekking tot de Avaya IP Voice specifieke analyse is gelijk aan de overall top 5. Wel is duidelijk dat de verschillen tussen de top 5 veel minder klein zijn. Daarnaast wordt de top 5 nauw gevolgd qua score door TSV en Apply, aldus Marketcap.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2325071). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.