Managed hosting door True

Certificaat Microsoft populairst in Nederland

 

Microsoft

Nederlandse ict'ers leren graag. Verhoudingsgewijs worden nergens ter wereld zo veel Microsoft-certificaten behaald als in Nederland. Vooral binnen grote bedrijven wordt heel wat afgeleerd.

"Een diploma is in Nederland een randvoorwaarde voor een succesvolle carrière", zegt Rob Tummers, die bij Microsoft verantwoordelijk is voor de opleidingen en certificeringen. Het zou kunnen verklaren waarom het Microsoft-certificaat in ons land zo populair is.

In opdracht van Microsoft bekeek onderzoeksbureau IDC hoeveel Microsoft Certified Professionals (MCP) er wereldwijd per land zijn. Verhoudingsgewijs staat Nederland bovenaan de ranglijst. Ruim 83.000 mensen hebben hier met goed gevolg een Microsoft-examen afgelegd. Ter illustratie: Duitsland telt meer dan 175.000 MCP'ers, maar heeft ook vijf keer zo veel inwoners als Nederland.

Productiviteit

Volgens Tummers wordt een certificaat niet alleen voorafgaand aan een carrière belangrijk gevonden. Ook als die al lang en breed van start gegaan is, blijft bijleren belangrijk. Vooral grote ict-bedrijven zouden waarde hechten aan certificaten. Tummers: "Als een kwart van het personeel een certificaat heeft, stijgt de productiviteit met 28 procent."

Waarom andere landen daar minder waarde aan lijken te hechten, kan Tummers niet verklaren. "Nederlanders houden nu eenmaal van diploma's. Het is een bewijs dat je iets geleerd hebt. Elders wordt daar kennelijk minder op gelet."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2322953). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Waarom andere landen minder waarde hechten aan certificering komt omdat die landen door hebben dat de Nederlandse certificeringdrang niet lijdt tot meer kennis maar eerder tot een vervaging van kennisniveau door een papieren certificeringcultuur. Als werkgever weet je niet meer wie je daadwerkelijk in huis hebt. Als het nog een vrije keus voor de werknemer zou zijn om te certificeren dan zou die ook welwillend zijn daadwerkelijk kennis op te doen echter wordt het per definitie verwacht of je er nu voor je functie werkelijk behoefte aan hebt of niet. Dit lijdt dus tot een massale teneurgang van de kwaliteit en de waarde van certificering omdat meer dan driekwart van de studenten de weg weten te vinden naar alle voorhanden braindumps en examdumps die het voor elke jojo mogelijk maakt om na enkele avonden examenvragen uit je hoofd leren met 900 punten weer en Microsoft examen achter je naam te zetten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.