Managed hosting door True

Integratie Websense en SurfControl voltooid

 

De integratie van SurfControl binnen Websense is afgerond. Binnenkort lanceert Websense voor zijn resellers een nieuw partnerprogramma en opent de security-leverancier een kantoor in Rotterdam.

Websense nam SurfControl over voor ruim 400 miljoen dollar. Websense, dat in de Benelux wordt geleid door sales manager Marcel Kooring (ex-SurfControl), levert nu een breed pakket aan security-software waarmee het netwerk proactief beschermd wordt tegen spam en phishing. Ook levert Websense, dankzij de overname van SurfControl, nu e-mail- en webfiltering. Klanten zijn bedrijven uit de grootzakelijke markt en de midmarket. Websense levert geheel indirect via distributeurs Westcon/Noxs, SecureComm en ETC. De resellers die voorheen SurfControl verkochten, worden gemigreerd naar het nieuwe partnerprogramma van Websense, dat 23 januari 2007 wordt gelanceerd. Daar kunnen ze zich certificeren als Platinum, Gold of Silver partner.

Kooring zegt dat resellers met diverse security-oplossingen van Websense goede zaken kunnen doen: ten eerste met gehoste e-mailbeveiliging (on demand) tegen spam en virussen, ten tweede met beveiliging tegen ‘data leakage' (voorkomen dat vertrouwelijke data gestolen wordt) en ten derde met websecurity en filtering, bijvoorbeeld tegen gebruik van bepaalde websites. Kooring: "We willen daarbij nauw samenwerken met security-var's die onze oplossingen in het smb verkopen. De resellers verkopen de software van Websense op basis van een ‘subscription based model'. Dat kunnen ze installeren of als gehoste versie aanbieden en daarmee de data van eindgebruikers beschermen. We bieden onze resellers gezonde marges. De support voor Websense-resellers wordt vanuit Nederland gedaan. In februari 2008 willen we in Rotterdam een kantoor openen voor onze acht medewerkers."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2318421). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.