Managed hosting door True

TomTom wil met Vodafone Duitse files omzeilen

 

TomTom en Vodafone breiden hun samenwerking uit naar Duitsland. Automobilisten met een TomTom kunnen aan de hand van Vodafones Gsm-signalen tijdig files signaleren en er omheen rijden.

De bedrijven gaan hun gezamenlijke product TomTom HD Traffic ook in Duitsland op de markt te brengen. De dienst is sinds november 2007 reeds beschikbaar in Nederland en Engeland.

HD Traffic biedt via Gsm actuele verkeersinformatie aan automobilisten. Vodafone ziet voor miljoenen klanten rondom welke masten ze zich bevinden. Voor de TomTom-dienst kijkt de telecomaanbieder in het bijzonder naar de snelheid waarmee zijn abonnees zich over wegen bewegen. Staan veel mobieltjes stil, dan is er een file. Die generieke informatie wordt doorgestuurd naar de TomTom-kastjes. De bestuurder kan daardoor tijdig een nieuwe route kiezen.

De dienst kost 10 euro per maand.

Harold Goddijn bestuursvoorzitter van de Nederlandse navigatiereus: "De introductie van TomTom HD Traffic in Duitsland is een belangrijke stap in ons doel om deze verkeersinformatiedienst tegen het eind van 2008 beschikbaar te maken voor 50 procent van de Europese klanten."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2283778). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.