Managed hosting door True

CES 2008: HD wacht op HD

 

Platte HD beeldschermen en draadloos HD waren de belangrijkste trends op de Consumer Electronics Show (CES), de grootste handelsbeurs voor consumententechnologie die tot en met gisteren in Las Vegas werd gehouden. Maar hoe zit het met de software?

Het gaat hard met hoge definitie televisie (HDTV). Plotseling hebben plasma en LCD er een geduchte concurrent bij. Op de CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld, toonden los van elkaar Sony en Samsung deze week hun nieuwste organic light-emitting diode (OLED) schermen: zo dun als een scheerspiegel en ook nog eens met een sublieme beeldkwaliteit.

Sony is in Japan al met de verkoop gestart, maar de 14,1 inch en 31 inch-modellen van Samsung zijn nog niet te koop. "We moeten nog kijken hoe we de luidsprekers bevestigd krijgen," aldus een woordvoerder van het Zuidkoreaanse bedrijf dinsdag tijdens een rondleiding.

Samsung toonde trouwens ook nog 's werelds grootste ‘quadruple full high definition' (QFHD) televisie van 82 inch met een resolutie die vier keer hoger is dan van een HDTV. Waarmee  duidelijk wordt dat ook hier de grens nog lang niet bereikt is.

Nogal wat bedrijven toonden nog een technisch wonder: WirelessHD, die het gebruik van kabels volledig overbodig maakt. Het signaal uit DVD-recorders, Blu-ray spelers en HD camera's kan voortaan draadloos naar de televisie overgebracht. "Bijna magie," riepen de bedrijven die de technologie demonstreerden.

Maar hoezeer ook de nadruk werd gelegd op HD, het gebrek aan HD content blijft de industrie parten spelen. Op de LG schermen in het nieuwe Pallazo Hotel om de hoek bij de Sands Expo werden wel enkele HD programma's getoond, maar de mix van normaal en HD beeld doet nu nog afbreuk aan het HD gevoel dat de fabrikanten zo graag willen uitdragen.

Des te verrassender waren de ontwikkelingen eerder deze week rond HD DVD en Blu-ray, de HD opvolgers van de DVD. Warner liet als belangrijke Hollywood producent de steun voor HD DVD schieten, waarmee de strijd eindelijk in het voordeel van Blu-ray is beslist. Dat zat er al heel lang aan te komen, maar Warner heeft de lijdensweg tenminste verkort. Producenten kunnen zich nu gewoon op een formaat richten en de consument hoeft de verkoop van spelers niet langer uit te stellen uit onzekerheid over de formatenstrijd. Met een beetje geluk is er binnen een jaar volop HD software.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2281355). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.