Managed hosting door True

Siemens komt met simpele uc voor mkb

 

Top partners van Siemens Enterprise Communications kregen op 8 januari in Rhoon een voorproefje van Siemens nieuwe HiPath OpenOffice ME, een complete uc-bundel die in februari wordt uitgerold. Het is de eerste keer dat Siemens een product specifiek voor zijn indirecte kanaal heeft ontwikkeld.

De appliance voorziet bedrijven met 20 tot 150 gebruikers van applicaties die alles te maken hebben met unified communications (uc): ingebouwde voice en conferencing-diensten, voicemail, messaging, mobility en presence. Siemens HiPath OpenOffice ME zal rond de 200 en 300 euro per gebruiker kosten en heeft een roi van ongeveer een jaar.

Wat meest opvallend is bij deze oplossing is de "appliance"-architectuur: alle voorgeconfigureerde toepassingen worden geleverd in een hardware-platform dat makkelijk kan geïnstalleerd worden en perfect aangepast is aan de behoeften van het mkb-segment. Bij elke gebruikerslicentie hoort het Siemens OpenScape Office pakket voor geïntegreerde communicatie. Dat werd speciaal voor de mkb-markt ontwikkeld en biedt naast tal van andere functies ook informatie over de aanwezigheid van andere gebruikers. Bovendien ondersteunt HiPath OpenOffice ME draadloze HiPath-toegangspunten en - bij grotere WLAN-installaties - de HiPath Wireless C20 Controller die onlangs werd aangekondigd.

Verdere ingebouwde sleutelfuncties in HiPath OpenOffice ME zijn, b.v., conferentiebeheer volgens ‘drag and drop' principe, Microsoft Outlook plug-in, mobiliteit, oproepenlijst, postvak spraak- en faxberichten, virtuele persoonlijke assistent, live oproepopname, oproepmogelijkheid vanuit om het even welke toepassing. 

CES 2008
Op CES 2008 in de VS introduceert ook Microsoft een VOIP systeem voor mkb'ers met een paar volgende generatie functies die ervoor zorgen dat het systeem gemakkelijk te gebruiken is. In zijn toespraak tijdens de CES 2008, heeft Bill Gates aangegeven dat een primaire focus tijdens het volgende digitale decennium het verbinden van mensen is en dat de belangrijkste elementen van deze ervaringen high-definition media, superieure netwerk connectiviteit en natuurlijke user interfaces zullen zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2279650). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.