Managed hosting door True

'ICT industrie draagt onvoldoende bij aan welvaart'

 

Uit onderzoek van AME Research in het kwartaalmagazine High Tech Analysis en op www.ame.nl blijkt dat de ICT industrie onvoldoende bijdraagt aan welvaart.

De 130 in Nederland actieve onderzochte ICT ondernemingen met een omzet van 619 miljard euro en 2,3 miljoen werknemers vernietigden in 2006 voor 16,4 miljard euro welvaart. Hun omzet in Nederland was 38 miljard euro. Van deze ondernemingen leveren 57 wel een bijdrage aan de macro-economie.

Microsoft, Nokia, SAP en Google dragen het meeste bij. Van de Nederlandse ondernemingen scoren ASML, TomTom en Ernst & Young het hoogst. Ook Sogeti Nederland, Centric, LogicaCMG Nederland, Trust en Brunel zitten in de top twintig ondernemingen naar creatie van welvaart. Tientallen Nederlandse ICT ondernemingen moeten en kunnen hun financieel presteren verbeteren, aldus ame.nl 

Het jaarlijkse onderzoek AME TOPSCORERS 2008 is gebaseerd op door de externe accountant geautoriseerde jaarrekeningen tot en met 2006. Deze zijn opgenomen in de online abonneedatabase AME ANALIST voor benchmarking en bedrijfsvergelijking. De ondernemingen worden ingedeeld in zes categorieën van 0 tot en met 5 AME sterren. Deze sterren worden gegeven voor financiële kracht, macro-economisch toegevoegde waarde, informatieproductiviteit, rendement voor aandeelhouders en omzet/personeelsgroei.

Ondernemingen met vijf AME sterren presteren maximaal en kunnen concurreren met de wereldmarkt. De financiële prestaties van alle ondernemingen worden gerelateerd aan een voor iedere onderneming gelijke externe norm, het globale niveau van de kapitaalkosten. Norm is dat een onderneming pas aan macro-economische welvaart bijdraagt wanneer de bedrijfswinst hoger is dan 10% van het totale ingezette kapitaal. Daaraan voldoen 57 van de onderzochte 130 ondernemingen. Van deze ondernemingen voeren 37 ondernemingen vijf AME sterren, die vergelijkbaar zijn met de drie Michelin-sterren voor restaurants. Tien ondernemingen verwierven geen sterren.

High Tech Analysis met het rapport is verkrijgbaar via www.ame.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2266538). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.