Managed hosting door True

Gartner brengt top 30 van landen voor uitbesteding

 

India voert de top 30 aan als het gaat om landen waar de ict-dienstverlening het beste naar uitbesteed kan worden. Volgend jaar geven Europese bedrijven 60 procent meer geld uit aan uitbesteding.

Volgend jaar wordt er in Europa 60 procent meer geld uitgegeven aan offshoring. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Dat is 20 procent meer dan dat de Verenigde Staten aan offshoring zullen uitgeven. India is momenteel het beste land om ict-dienstverlening naar uit te besteden. Maar landen als China, Rusland en Brazilië zijn goede alternatieven.

Gartner definieerde aan de hand van tien criteria een lijst van dertig landen waar bedrijven het beste hun ict-diensten naar uit kunnen besteden. Taal, overheidssteun, infrastructuur, schoolsysteem en de kosten zijn enkele van deze tien criteria.

Arbeidskosten

Canada deed het het best op zeven van de tien criteria, maar scoorde erg laag op het criteria arbeidskosten. Latijns-Amerikaanse landen zijn erg interessant voor Amerikaanse bedrijven, omdat steeds meer bedrijven van hun dienstverleners verlangen dat ze Spaans spreken, omdat een deel van hun werknemers die taal spreekt. China scoorde op het criteria taal erg laag en ook het politieke en economische klimaat is een grote zorg voor bedrijven die hun diensten naar dit land uitbesteden.

In EMEA zijn Ierland, Zuid-Afrika en Israel goede landen om diensten naar uit te besteden, omdat daar veel goed Engelssprekend personeel te vinden is. Maar in landen als Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Polen en Roemenie zijn ook voldoende Engelssprekenden te vinden.

De top 30 landen voor uitbesteding:
Amerika: Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Costa Rica, Mexico en Uraguay
Azië: Australië, China, India, Malesië, Nieuw Zeeland, Pakistan, de Filiphijnen, Signapore, Sri Lanka en Vietnam
EMEA: Tsjechië, Hongarije, Ierland, Noord-Ierland, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Spanje, Turkije, Oekranië, Israel en Zuid-Afrika

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2253976). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.