Managed hosting door True

RC1 van Windows Server 2008 uitgebracht

 

Microsoft werkt niet alleen aan het eerste Service Pack voor Windows Vista en het derde voor XP, maar ook aan de geheel nieuwe versie 2008 van zijn Windows-serverbesturingssysteem. Daarvan is nu de officieel-eerste Release Candidate uitgebracht.

De ontwikkeling van Windows Server 2008 nadert het einde. Microsoft wil de serveruitvoering van zijn besturingssysteem eind februari lanceren en heeft nu net de officieel-eerste Release Candidate (RC1) uitgebracht. Deze algemeen verkrijgbare proefversie volgt op RC0 (nul), die in september verscheen, en is functiecompleet.

Microsoft biedt alvast hulp en hulpmiddelen voor software-ontwikkelaars om de compatibiliteit van hun applicaties te testen. Dit was bij voorganger Windows Server 2003 een probleem, ook voor oudere versies van Microsofts eigen software. Ook de compatibiliteit van applicaties voor Windows Vista, de clienttegenhanger van Windows Server 2008, was niet geheel goed geregeld. Dit ondanks een oproep van Microsoft in september vorig jaar, dus vlak vóór de lancering van Vista.

Op het lanceringsevenement voor Windows Server 2008 presenteert Microsoft ook de nieuwe versies 2008 van zijn database SQl Server en ontwikkelpakket Visual Studio. Die drie producten komen overigens niet gelijktijdig op de markt. Rond die tijd komt wel het eerste Service Pack voor Windows Vista uit, met uitvoeringen in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Japans als eerste en de overige talen twee tot drie maanden daarna. Van SP1 voor Vista is afgelopen week een proefversie vrijgegeven, deze is breder beschikbaar dan de beperkte bèta van vorige maand.

Verder is nu bekend geworden dat Microsoft zijn uitgestelde ontwikkelaarsbijeenkomst PDC (Professional Developers Conference) voor dit jaar in wezen schrapt. De softwareproducent laat weten dat de conferentie, normaliter tweejaarlijks, is uitgesteld tot oktober volgend jaar. In mei dit jaar maakte Microsoft bekend dat de PDC die begin oktober dit jaar moest plaatsvinden werd opgeschort. Dit vanwege de nabijheid van diverse grote nieuwe producten, of updates daarvan, zoals versie 2008 van Visual Studio, SQL Server en Windows Server, maar ook Vista SP1.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2250197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.