Managed hosting door True

Microsoft lanceert proefversie SP1 voor Vista

 

Afgelopen woensdag werd een bètaversie van het eerste servicepack voor Microsofts besturingsprogramma Vista beschikbaar voor een beperkte groep testers. Bovendien stelt het bedrijf aanstaande dinsdag SP1 voor Office 2007 beschikbaar.

Enkele honderdduizenden testpersonen zijn vanaf afgelopen woensdag door Microsoft uitgenodigd om de een bètaversie van het eerste servicepack (SP1) voor Windows Vista te downloaden. Over enkele dagen stelt de softwareleverancier de proefversie ook beschikbaar voor een grote testpubliek.

De commerciële uitrol van het servicepack voor Vista staat nog steeds gepland voor het eerste kwartaal van 2008. Veel gebruikers wachten met smart op SP1, dat enkele kinderziektes van het nieuwe besturingssysteem aanpakt. Velen wachten zelfs met de aanschaf van Vista totdat er een eerste servicepack van beschikbaar is. Het lapmiddel is ongeveer 60MB groot.

Sneller met SP1

Volgens David Zipkin, een senior productmanager bij Microsoft, helpt het servicepack voor Vista onder meer om het besturingssysteem sneller bestanden te laten kopiëren, sneller herstarten uit de slaap- en standby-stand. Ook het unzippen van documenten verloopt sneller na installatie van SP1. Over de traagheid van Vista ontving Microsoft de afgelopen tijd veel klachten.

Eind november verschenen echter ook de eerste tests van het derde servicepack van Vista's voorganger, Windows XP. Nog altijd wordt dit besturingssysteem door veel gebruikers verkozen boven zijn opvolger. De tests wijzen uit dat, door SP3, XP veel aan snelheid wint.

Een ander onderdeel van het eerste servicepack voor Vista is, volgens Zipkin, dat het in stand-alone installer packages wordt aangeboden in combinatie met vijf of zelfs 36 talen. Hierdoor zouden systeembeheerders van multinationals een enkel installatiebestand hoeven gebruiken om Vista SP1 uit te rollen op de computers van eindgebruikers in verschillende landen.

Servicepack voor Office 2007

Eerder deze week werd ook bekend dat het eerste servicepack voor de verzameling van kantoorapplicaties Office 2007 op 11 december aanstaande beschikbaar komt. Gebruikers moeten het lapmiddel wel zelf opzoeken en downloaden; Microsoft zal het niet naar ze ‘pushen' met een automatische update.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2249171). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.