Managed hosting door True

Hynix komt naar Europa

 

Het Koreaanse Hynix Semiconductor heeft het Duitse Memorysolution aangesteld als distributeur voor de Europese consumentenelektronica- (ce-)markt.

De Hynix-lijn bestaat uit dram's en flash. Memorysolution distribueert het volledige Hynix-portfolio. Gerald Diercks, md bij Memorysolution is blij met de strategische samenwerking. "Dit contract is het logische vervolg van het concept waarmee we in 1997 ons bedrijf oprichtten. Wij kiezen alleen voor kwaliteit die voordelig is. Met de Hynix-deal verbreden we ons aanbod met high-end, bewezen technologie en zorgen voor beschikbaarheid van deze producten."

Hynix Semiconductor is een dochter van Hyundai en volgens iSupply de nummer twee in dram en nummer drie in nand in 2006). Het is een opkomende geheugenleverancier die blij is via Memorysolution uit te kunnen breiden in de Europese markt.

Recordomzet
Hynix haalde in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 2,2 miljard dollar, een groei van 4.1 procent in een dram-geheugenmarkt dat afgelopen kwartaal met bijna 10 procent slonk. Volgens marktanalisten is het geheim van zijn succes dat het meer 80nm-chips produceerde dan verwacht en de productiecapaciteit voor nand-flashgeheugenchips inzette voor dram-geheugen. Marktkenners verwachten dat als de huidige marktontwikkelingen doorzetten, Hynix Samsung van de troon zal stoten als grootste dram-geheugenfabrikant.

Ralf Thoma is de contactpersoon bij Memorysolution.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2241728). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.