Managed hosting door True

Testers krijgen voorproefje SP1 voor Vista

 

De nieuwste Windows-versie heeft nog niet bepaald de markt veroverd, hoewel Microsoft zegt tevreden te zijn over de acceptatie van Vista. Zakelijke gebruikers zouden echter toch wachten op het eerste Service Pack, waarvan nu een preview uit is.

Microsoft heeft een voorproefje van Service Pack 1 (SP1) voor Windows Vista uitgebracht. De preview is de Release Candidate van de verzameling patches en verbeteringen. Deze is nu beschikbaar voor een gesloten, door Microsoft geselecteerde groep van 15.000 testers. De definitieve uitvoering van SP1 komt begin komend jaar uit.

De softwareproducent meldt dat SP1 vooral onder de motorkap dingen verbeterd. Dit omvat de stabiliteit, het prestatieniveau en 'ontwaken' uit de slaap- of winterslaapmodus (hibernate). Zo bevat het pakket een verbeterd kopieermechanisme, ook voor gecomprimeerde bestanden, waar Vista wel eens door hapert. Microsoft bood daarvoor wel stilletjes een hotfix, die op specifieke aanvraag verkrijgbaar was. Daarnaast zorgt SP1 ervoor dat pc's sneller starten, ook uit de slaap- en winterslaapstand.

Ook brengt SP1 de aangepaste api's (application program interfaces) voor de kernelbescherming in de semi-64-bit uitvoering van Vista. Die beveiligingsmaatregel schermt de kernel af voor toegang door andere programmatuur. Dit omvat echter ook antivirussoftware van derden. McAfee en Symantec waren ontstemd hierover en hebben luidkeels geprotesteerd. Eerstgenoemde voorspelt voor komend jaar een flinke toename aan malware voor Vista, wat langzaamaan marktaandeel wint.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2222785). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.