Managed hosting door True

IBM lanceert online financiering tool

 

IBM Global Financing (IGF) heeft voor de IBM Business Partners en resellers de Rapid online Financing tool gelanceerd. Dit is een aanvulling op het breed financieringsaanbod dat IBM aan zijn partners biedt.

Rapid online Financing (RoF) is een internet applicatie dat speciaal is ontworpen voor IBM Business Partners. Met deze applicatie kunnen business partners zelf financieringsvoorstellen (tot maximaal 300.000 euro) maken, kredietaanvragen doen en contracten genereren. De eenvoudige tool moet leiden tot hogere marges voor partners, aldus IBM.

Jan Schuil, business development manager bij IBM Financieringen, zegt tegen CRN dat zijn afdeling de IBM Business Partners breed ondersteunt in financiering. Schuil bemerkt verder een toenemende vraag naar voorraad en werkkapitaal financiering. Dit omdat volgens Schuil de trajecten steeds langer duren en de aangeboden configuraties steeds complexer. Gevolg is dat business partners langer op hun geld moeten wachten terwijl de supplier betaald moet worden. "De voorraad financiering is voor distributeurs, de werkkapitaal financieringen is voor first tier business partners die rechtstreeks inkopen bij IBM supply groep. Deze financiering bestaat uit twee soorten. Dat is ten eerste de drie partijen overeenkomst. De factuur komt van de supplier naar IBM, deze betaalt de supplier over distributeur. Daarnaast kunnen we de betalingstermijn van een business partner rekken. We financieren daarbij lange projecten van business partners. Want die worden steeds langer."

IBM Global Financing doet de financieringen niet alleen voor IBM producten, maar voor alles wat een raakvlak heeft met IT en ICT. Dus ook voor andere merken, aldus Schuil.

Meer informatie voor IBM Business Partners:
http://www-03.ibm.com/financing/nl/bp/  

RoF:
http://www-03.ibm.com/financing/nl/bp/rof.html

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2212244). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.