Managed hosting door True

Google Enterprise nestelt zich in kanaal

 

Google Enterprise, dat zakelijke search appliances en (online) software levert, nestelt zich steeds dieper in de ict-vakhandel. Inmiddels verkopen zes businesspartners en een system integrator de oplossingen van Google Enterprise.

Dit zegt Erik de Muinck Keizer, sales manager van Google Enterprise Benelux, dat opereert vanuit de Zuidas in Amsterdam. Google verkoopt drie soorten oplossingen via het partnerkanaal. Ten eerst de enterprise search appliance, inclusief de Google Mini appliance, die geschikt is om bedrijfsinformatie te leveren die achter de firewall ligt. De search appliance is een combinatie van hardware (van Dell) en de Google search-softwareoplossing. Ten tweede is er Google Apps, zakelijke samenwerkingssoftware die geschikt is voor grote bedrijven en bijkantoren. Deze bestaat onder andere uit VoIP (Google Talk), een document- en spreadsheetverwerker en andere tools voor samenwerking. Google Apps wordt als SaaS (software as a service) verkocht. Ten derde is er Google Geo, locatiesoftware zoals Google Earth en Google Maps, waarmee gebruikers informatie in 2D of 3D kunnen zien. Veel online bedrijven gebruiken Maps, zoals huizensites als funda.nl. Reisinstellingen, zoals klm.nl, gebruiken op hun beurt Google Earth.


Ook enkele resellers verkopen de oplossingen van Google Enterprise. Dat zijn partners zoals e-office, NewSync, Q-go, eFocus, Unisys en KBP (Koenen Baak en Partners). CapGemini verkoopt als system integrator de Google Apps Premier Edition-oplossingen als managed service. Volgens De Muinck Keizer kunnen partners Google Apps verkopen als kostenbesparende oplossing. "We vragen 38 euro per jaar per eindgebruiker. Die krijgt een opslagcapaciteit van 25 GB. Dat is aanzienlijk goedkoper dan wat andere leveranciers bieden."


De Muinck Keizer zegt dat Google Enterprise opereert als een ‘product house'. "We laten verkoop, implementatie en services over aan onze partners. Dat zijn technologische partners, implementatiepartners en resellers. Daarbij krijgen ze steun van de Google supportorganisatie. De Nederlandse partners worden voor onze applicaties en searchtechnologie in Londen gecertificeerd. Dan wordt de partner een Google Enterprise Professional (GEP)."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2202531). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.