Managed hosting door True

Google gaat zich richten op mobiel internet

 

Google is van mening dat mobiel internet de sleutel is tot zijn verdere groei. Google wil de markt van mobiel internet veroveren door alleen de software te ontwikkelen voor mobiele telefoons en de hardware over te laten aan bedrijven die daar meer verstand van hebben.

De zoekgigant heeft een besturingssysteem voor mobiele telefoons ontwikkeld en deals gesloten met een aantal grote bedrijven in de markt voor mobiele technologie. Het besturingssysteem voor mobiele telefoons is gebaseerd op de open-source Linux-code. Op het OS draaien standaard applicaties van Google, zoals Gmail en Google Map, maar het ondersteunt tevens applicaties van externe ontwikkelaars. Sprint Nextel, Deutsche Telekom's T-Mobile USA, Motorola en Samsung Electronics gaan mobiele telefoons ontwikkelen waarop Google's OS zal draaien. 

Er gingen geruchten dat Google bezig was met het ontwikkelen van een eigen mobiele telefoon die moest concurreren met Apple's iPhone. Maar in tegenstelling tot Apple heeft Google geen goede naam in de ontwikkeling van hardware. De zoekgigant richt zich daarom op de software voor mobiele telefoons en laat de ontwikkeling van de hardware over aan bedrijven die daar meer ervaring in hebben.

De mobieltjes met Google's OS zullen halverwege 2008 te koop zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2201215). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.