Managed hosting door True

Intel gaat ook in 2008 niet veel sneller dan 3,2 GHz

 

Na bestudering van de roadmaps van Intel, lijkt het erop dat er ook in 2008 geen processoren zullen verschijnen die veel harder gaan dan de huidige QX6850/QX9650 (3,0 GHz). Een model met 3,2 GHz staat gepland voor begin 2008, daarna houdt het op.

De reden dat een hogere kloksnelheid dan 3,2 GHz onwaarschijnlijk lijkt, is het energieverbruik van een dergelijk snelle processor. Intel heeft moeite om de tdp van de QX9770 (3,2 GHz) in de perken te houden; de processor zal waarschijnlijk een tdp van 136 watt dragen en dit is voor Intel-begrippen vrij fors.

Intel heeft pas weer speelruimte met de introductie van de Nehalem-architectuur in het laatste kwartaal van 2008, maar ook hier is niet zeker of Intel gelijk van plan is de kloksnelheden te verhogen. Door het gebruik van een geïntegreerde geheugencontroller en andere veranderingen in de architectuur is het aanvankelijk misschien niet eens nodig om aan hoge kloksnelheden te denken.

Fudzilla

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2198800). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.