Managed hosting door True

Weinig vraag naar Linspire Linux

 

Linspire heeft een nieuwe versie van zijn Linux besturingsysteem uitgebracht. Maar van het plan om de pc desktop te veroveren is tot dusverre niet veel terechtgekomen.

Linspire begon als Lindows, overduidelijk een steek onder water naar Microsoft's Windows. Microsoft dwong het bedrijf tot een naamsverandering, waarna Linspire weer vrolijk verder ging. Maar hoezeer het bedrijf ook zijn best doet, erg hard wil maar niet gaan met Linspire Linux. Volgens distributeurs is er nauwelijks vraag naar Linspire Linux.

De zojuist verschenen Linux 6 is een betaalde versie. Daarnaast is al ongeveer twee maanden het gratis Freespire 2 uit. Linux 6 wordt geleverd met een CNR (ClickNRun) dienst die de installatie van applicaties moet vergemakkelijken.

Saillant detail is dat beide versies zijn gebaseerd op Ubuntu Linux, in plaats van Debian Linux. Ubuntu is een van de succesvolste Linux distributies.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2172849). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.