Managed hosting door True

Forrester: Informatiebeheer vereist bredere aanpak

 

Leveranciers van informatiebeheer denken ten onrechte dat ze informatie makkelijker vindbaar moeten maken voor klanten. Dat vindt Forrester een beperkte aanpak waar de klant niet echt mee is gebaat.

Volgens analisten is het nu essentieel voor kennis- en informatiebeheerspecialisten om security- en it-professionals op te zoeken. Samen kunnen ze bestaande classificatieoplossingen bij eindgebruikers identificeren en uitbreiden, met alle cross-sell en up-sellkansen van dien.

Dit zijn de bevindingen van Paul Stamp, Barry Murphy en Stephanie Balaouras bij Forrester Research.

"Het gaat er niet alleen om dat je informatie makkelijker kunt vinden. De beveiliging moet ook in orde zijn en de opslag moet optimaal zijn geregeld. Als je het bredere ecosysteem niet in aanmerking neemt loop je het risico op verdubbeling en mis je kansen. Als je samenwerkt met je collega's uit het security- of opslagsegment trekt de eindgebruiker het meeste voordeel: een gestroomlijnde it-infrastructuur dat informatie ondersteunt door de hele levenscyclus heen."

Het advies is om een classificatie-template te bieden dat de 80/20-regel hanteert: maak het mogelijk voor alle teamleden om tachtig procent van de informatie binnen de organisatie snel te kunnen classificeren.

Forrester

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2165497). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.