Managed hosting door True

Linux-aandeel desktopsystemen dit jaar verdubbeld

 

Het aandeel dat Linux inneemt op de markt voor desktopsystemen is sinds december vorig jaar verdubbeld. Het percentage is echter nog altijd zo laag dat zelfs Windows 98 nog steeds een groter deel van de taart voor zijn rekening neemt.

Gezien de kritiek op Windows Vista en de berichten dat de adoptie van Microsofts laatste besturingssysteem te wensen overlaat, leek het Softpedia interessant te bekijken of de alternatieven Mac OS X en Linux hiervan hebben kunnen profiteren. Deze vergelijking zou ook interessant zijn aangezien meerdere pc-fabrikanten inmiddels producten met Linux-distributies leveren.

De cijfers van Net Applications laten zien dat het aandeel van Linux sinds december 2006 is toegenomen van 0,37 procent tot 0,81 procent in september van dit jaar. Ter vergelijking: Windows 98 kent nog steeds een aandeel van 0,89 procent, waarbij overigens opgemerkt dient te worden dat dit eind vorig jaar nog 1,77 procent betrof.

Het deel dat Mac OS voor zijn rekening neemt is in de genoemde periode gestegen van 5,67 procent naar 6,61 procent. Windows XP heeft in minder dan een jaar 6 procent terrein moeten geven: van 85,3 procent naar 79,3 procent. Aangezien Vista nu 7,38 procent van de markt bedient, stappen gebruikers dus nauwelijks over op niet-Microsoftbesturingssystemen, luidt de conclusie van Softpedia.

Marktaandeel OS 06 07

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2161284). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.