Managed hosting door True

Acer: 'Enorme marges in pc's slechts voor enkelen'

 

Ondanks enorme vooruitgang in de afgelopen vijf jaar is Gianfranco Lanci, president bij Acer, niet blij met de marges waar pc-makers het mee moeten doen.

"Een paar mensen verdienen een hoop geld en de rest drie tot vier procent, maar ik denk dat dit gaat veranderen", zei hij tijdens een wereldwijde persconferentie in Madrid. De drie tot vier procent marge waar pc-makers het mee moeten doen ligt een heel stuk onder dat van andere segmenten.

Hevige concurrentie is slechts één van vele oorzaken. Acer verwacht dat de industrie verder zal consolideren totdat slechts enkele spelers overblijven. Acer zal één van die spelers zijn omdat het goed boert ondanks de strakke marges. De zaken staan er goed voor nu dat de Taiwanese reus geleid wordt door een team geharde Italianen.

Zoals de meeste Taiwanese bedrijven is Acer erop gericht de nummer 1 te worden. Het is hard op weg dat te bereiken. Vorig jaar kwam het op vierde plaats. Nu, na acquisities Gateway en Packard Bell heeft het waarschijnlijk Lenovo van de derde plaats verstoten, na HP en Dell.

Lanci verwacht dat Acer dit jaar een omzet van 13,5 tot 14 miljard dollar zal halen, stijgend naar 20 miljard dollar in 2008. De enige manier waarop Acer betere marges kan behalen is om zijn kosten te drukken en hij gelooft dat dit mogelijk is. Maar eigenlijk zou hij de marges willen halen die sommige componentenleveranciers en softwaremakers behalen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2152720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.