Managed hosting door True

Michael van Swaaij tijdelijk directeur Skype

 

De Nederlander Michael van Swaaij van eBay is tijdelijk directeur van Skype geworden. Hij vervangt Niklas Zennstrom die zijn functie heeft neergelegd. Ook president Henry Gomez stapt op.

De managementveranderingen hebben ongetwijfeld te maken met de tegenvallende opbrengsten van Skype. De VoiP aanbieder werd in 2005 door eBay overgenomen, maar het veilingbedrijf heeft nog amper profijt gehad van zijn investering van 2,6 miljard dollar. Over het tweede kwartaal van 2007 bedroeg de omzet 90 miljoen dollar, nog geen vijf procent van de omzet van eBay. Skype is nog amper tot de massa doorgedrongen.

Van Swaaij was tot dusverre hoofd strategie bij eBay met Bern (Zwitserland) als basis. Daarvoor was hij regional manager bij AOL/Bertelsmann Online Europe.

Zennstrom, mede-oprichter van Skype, blijft overigens wel betrokken bij Skype, maar in welke hoedanigheid is niet duidelijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2152424). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.