Managed hosting door True

Windows XP bijna half jaar langer in de winkel

 

microsoft titel

Windows XP van Microsoft blijft bijna een half jaar langer verkrijgbaar dan aanvankelijk gepland was. Om in de vraag van met name kleine bedrijven te voorzien is de uiterste verkoopdatum opgeschoven van eind januari 2008 naar eind juni 2008.

Windows XP blijft langer verkrijgbaar, de uiterste verkoopdatum is opgeschoven van eind januari 2008 naar eind juni 2008. De softwaregigant komt daarmee tegemoet aan de oproep van met name het mkb dat zegt meer tijd nodig te hebben om over te gaan naar het nieuwe besturingssysteem Vista.

De bedrijfsleiding van Microsoft geeft toe dat het plan om XP binnen een jaar na de introductie van het nieuwe Vista al uit de schappen te halen te ambitieus is.

Verwacht wordt dat grote computerfabrikanten zoals Dell tot juni volgend jaar XP aanbieden. Systeembouwers en kleine bouwers en verkopers van computers zullen het bestuurssysteem waarschijnlijk tot en met januari 2009 verkopen.

Gebruikers zijn kritisch vanwege de eisen die Vista aan de hardware stelt en klagen over interoperabiliteit tussen applicaties.

Microsoft overweegt om voor sterk opkomende markten in ontwikkelingslanden, de zogenaamde ‘emerging markets', tot 2010 een uitgeklede versie van XP (starters-edition) beschikbaar te houden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2149562). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.