Managed hosting door True

Nortel, Microsoft en Alcatel Lucent zijn 'uc-toppers'

 

Nortel, Microsoft en Alcatel Lucent zijn door Gartner in het Leaders Quadrant van het Magic Quadrant voor unified communications (uc) van 2007 geplaatst.

Volgens het rapport van Gartner bevat het Leaders Quadrant "leveranciers die uitgebreide en geïntegreerde uc-oplossingen verkopen die rechtstreeks of met duidelijk vastgelegde partnerships inspelen op alle mogelijke eisen en wensen van de markt. Deze leveranciers hebben migratie en evolutieplannen uitgewerkt voor hun producten in de centrale uc-gebieden.  Hun oplossingen worden gebruikt om nieuwe klanten aan te trekken en om hun aanwezigheid bij bestaande klanten uit te breiden naar nieuwe functiegebieden".

In dit rapport staat verder dat "uc het mogelijk maakt om de interactie en prestaties van personen, groepen en bedrijven aanzienlijk te verbeteren. Met uc kunnen meerdere communicatiekanalen worden gecoördineerd. Belangrijke technologieën hierbij zijn ip-pbx, VoIP,  e-mail, audio en webconferenties, videoconferenties, voicemail, unified messaging en instant messaging (im)".

Onlangs hebben Nortel en Microsoft het eenjarig bestaan van hun Innovative Communications Alliance gevierd, een uniek partnership dat de zakelijke communicatie moet veranderen door de netwerkkwaliteit van Nortel te koppelen aan de betrouwbare software van Microsoft voor unified communications. Bedrijven zien de voordelen van deze alliantie en er zijn dan ook al meer dan 430.000 licenties voor gezamenlijke oplossingen verkocht. Deze klanten willen de communicatie van hun bedrijf verbeteren en daarbij de productiviteit verhogen en de gebruikskosten verlagen.

Kees Griffioen, directeur enterprise Nortel Nederland: "Bedrijven willen op een eenvoudige en betrouwbare manier spraak, data en video kunnen aanbieden via IP, maar ook overeenkomstige uc-diensten. Uc wordt steeds belangrijker in de sector."

Het Gartner Magic Quadrant van 2007 voor Unified Communications kan is online beschikbaar. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2138373). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.