Managed hosting door True

EU wil drie grote processorfabrikanten aanpakken

 

Na de overwinning op Microsoft is Brussel nu van plan om drie grote Amerikaanse processorfabrikanten aan te pakken: marktleider Intel, Rambus en Qualcomm.

Afgelopen juli beschuldigde Eurocommissaris Neelie Kroes processorfabrikant Intel van het geven van illegale kortingen - vooral in Japan - om consumenten te verleiden die misschien anders producten van kleinere rivalen als AMD hadden gekocht. Volgens AMD heeft Intel door misbruik van zijn monopoliepositie in de afgelopen 10 jaar meer dan $60 miljard verdiend.

Rambus wordt ervan beschuldigd dat het illegaal patenten heeft verkregen voor een industriestandaard betreffende geheugenprocessoren. Tevens heeft de processorfabrikant deze patenten niet op de juiste manier bekendgemaakt toen het vergoedingen vroeg aan zijn concurrenten voor het gebruik van de patenten.

Qualcomm, die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van processoren voor mobiele telefoons, moet zich verdedigen tegen beschuldigingen van Nokia, Ericsson en andere fabrikanten van mobiele telefoons. De bedrijven claimen dat Qualcomm teveel geld heeft gevraagd voor het gebruik van patenten betreffende derde-generatie mobiele telefoons. De EU is nog niet een officieel onderzoek gestart naar deze beschuldigingen.


Bron:
Guardian Unlimited

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2137983). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.