Managed hosting door True

'Verkoop Citrix-oplossingen als application delivery'

 

Stefan Sjöström, EMEA-baas van Citrix, zegt dat zijn partners nog beter zaken kunnen doen als ze de oplossingen niet meer verkopen als 'application deployment', maar als 'application delivery'. Hiervoor heeft Citrix een compleet portfolio samengesteld. Deze wordt breder na de overname van XenSource.

Stefan Sjöström, EMEA-baas van Citrix, gaf tijdens de CDG Experience in Maarssen voor aanwezigen een update over de visie van zijn bedrijf en hoe partners zaken kunnen doen. Hij zei dat applicaties en gebruikers verder van elkaar verwijderd worden. De werknemers wordt steeds mobieler, onder andere door globalisatie, flexwerkers, het ontstaan van meer lokale kantoren en e-commerce. Op het gebied van applicaties spelen thema's als consolidatie, security, continuity en web services een rol. De reseller heeft hierbij de taak de applicaties beschikbaar en toegankelijk te maken voor de eindgebruikers, waardoor de productiviteit verbetert. Hierbij kan de reseller de bestaande it-infrastructuur van een eindgebruiker optimaliseren met oplossingen van Citrix. Hierbij zijn zes it-oplossingen die Citrix levert voor betere 'application delivery', optimalisering tussen de applicaties en de eindgebruikers. Dat zijn oplossingen voor webapplicaties (Citrix NetScaler), Windows-applicaties (Citrix Presentation Server), Windows-desktops (Citrix Desktop Server), access points (Citrix Access Gateway), branch office (Citrix WANScaler) en end point (Citrix EdgeSight).

Sjöström zei dat resellers goede zaken kunnen doen met Citrix op het gebied van virtualisatie, omdat het bedrijf XenSource heeft overgenomen. Hij baseert zich op cijfers van marktonderzoeksbureau IDC, waarin de markt voor virtualisatie-oplossingen groeit als kool, op het gebied van applicaties, desktop- en servervirtualisatie. In 2007 is de markt bijna 3 miljard dollar waard, in 2011 is dat al 7 miljard dollar. "Citrix en XenSource hebben samen in de markt een breed portfolio van virtualisatie en producten."

Sjöström zegt dat Citrix nauw blijft samenwerken met CDG Europe om resellers te voorzien van kennis en kunde om alle complexe oplossingen te verkopen. "Een reseller heeft daar veel baat bij. Ze kunnen namelijk nog meer verdienen op de services van onze oplossingen." Volgens hem hebben resellers in Nederland veel kansen. "In Nederland zijn bedrijven voor ons early adapters en hebben een commerciële instelling. Daarom kopen ze sneller onze oplossingen. Daarmee verbeteren de kwaliteit van het leven en productiviteit. Zo hoeven mensen niet altijd in de files te staan en kunnen vaker thuiswerken, zeker als het gaat om mensen die puur taken moeten uitvoeren."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2137237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.