Managed hosting door True

Akkoord Microsoft en Sun over Windows Server

 

Sun gaat hardware uitrusten met Windows Server 2003. Ook gaan de voormalige rivalen ervoor zorgen dat Solaris goed draait op Microsofts virtualisatieplatform en wordt de samenwerking op het gebied van Microsofts Mediaroom uitgebreid.

Binnen negentig dagen start Sun de levering van x64-servers die voorzien zijn van Windows Server 2003. Ook gaat het concern additionele ondersteuning en software voor het besturingssysteem aan klanten leveren. Sun en Microsoft kondigen verder aan dat ze gaan garanderen dat Windows Server goed draait in Suns virtualisatieomgeving en dat Solaris zonder problemen overweg kan met Microsofts virtualisatieplatform.

Onderdeel van de strategische alliantie is ook dat beide bedrijven een interoperabiliteitscentrum gaan opzetten op Microsofts campus in Redmond. Tenslotte wordt de samenwerking op het gebied van Microsofts iptv- en multimediaplatform Mediaroom uitgebreid. Zo zal bij het grootschalige iptv-project U-verse van AT&T het Mediaroom-platform gaan draaien op Sun servers.

De laatste samenwerkingsovereenkomst tussen Microsoft en Sun dateert van april 2004, toen eerstgenoemde een schikking trof met Sun voor 1,6 miljard en meteen maar werd afgesproken om .Net en Java beter met elkaar samen te laten werken. Berichten dat Sun zijn servers uit zou willen rusten met Windows verschenen overigens al in 2005; ruim twee jaar later is het er dus toch van gekomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2129343). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.