Managed hosting door True

CRT-monitoren sterven uit

 

Het duurt niet lang meer of ouderwetse CRT (beeldbuis)-monitoren zijn niet meer te krijgen. Zowel LG als Samsung hebben recentelijk aangekondigd dat ze overwegen met deze techniek te stoppen. Van alle verkochte monitoren in het vorige kwartaal had slechts 10 procent nog een beeldbuis.

Het tweede kwartaal van dit jaar kende 4.6 miljoen verkochte crt-monitoren, elf procent minder dan het vorige kwartaal en zelfs 46 procent minder dan een jaar ervoor. lcd-monitoren zijn inmiddels goed voor 88.2 procent van alle monitorverkopen.

Nu fabrikanten steeds meer investeren in lcd-technieken, raakt crt uit de gratie. Zowel Samsung als LG stoten langzamerhand hun crt-productielijnen af. Inmiddels zijn 17" lcd-schermen de standaard geworden met een marktaandeel van 34 procent, gevolgd door 19"-monitoren met een marktaandeel van 20.4 procent (widescreen) en 19.8 procent (4:3).

De bestverkopende lcd-fabrikant is Dell, gevolgd door Samsung en HP.

ExtremeTech

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2129119). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.