Managed hosting door True

Intel stelt omzetverwachting derde kwartaal bij

 

Intel heeft voor het derde kwartaal zijn omzetverwachting met 200 miljoen dollar verhoogd. Eerder dacht Intel op een omzet tussen de 9 en 9,6 miljard dollar uit te komen, de chipmaker zet nu in op inkomsten tussen de 9,4 en 9,8 miljard dollar.

Intel's aankondiging komt op het moment dat concurrent AMD zijn Barcelona-serverchip aankondigde. Het lijkt er dan ook op dat Intel probeert om de aandacht voor de AMD-lancering wat te doen verslappen. Doordat er echter wereldwijd een groeiende vraag naar microprocessors is, zullen zowel AMD als Intel betere resultaten behalen.

AMD's marktaandeel op de wereldwijde servermarkt is van een piek van 25 procent vorig jaar teruggelopen naar ongeveer 13 procent dit jaar, zo blijkt uit onderzoek van Mercury Research. AMD hoopt met zijn nieuwe product en de toekomstige Phenom-cpu's weer wat marktaandeel te herwinnen op Intel.

TechSpot

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2126830). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.