Managed hosting door True

Eerste Canalys Channels Forum 'enorm succes'

 

Het eerste Canalys Channels Forum, van 4 tot 6 september in Monaco, trok 350 deelnemers, waarvan 250 resellers, uit 30 landen in Europa. Over het algemeen was het sentiment heel positief. Volgend jaar zal dan ook een tweede congres plaatsvinden.

Het evenement bood resellers gelegenheid om bestuursleden van top vendoren en distributeurs te ontmoeten. Het programma was zodanig samengesteld dat er volop nieuw business ideeën ontstonden. Een online delegate zone en gratis wifi toegang tijdens de conference maakte het bijzonder makkelijk persoonlijke afspraken te maken. Er werd dan ook volop genetwerkt.

Het congres eindigde met een levendige paneldiscussie waar zes van de grootste distributeurs in Europa aan meededen. Er waren ook paneldiscussies met resellers en met vendoren.

Voorafgaand aan het congres werden deelnemers gevraagd aan een onderzoek mee te doen. De 111 responses leverden vragen op die tijdens paneldiscussies werden gesteld. De bevindingen van het korte onderzoek ondersteunden elk programmaonderdeel. Zo werd er ingespeeld op wat er onder de deelnemers leeft. Elke poging van vendoren om verkoopspraatjes te houden werd vriendelijk doch nadrukkelijk de kop in gedrukt.

Het evenement werd gesponsord door HP, Microsoft, Cisco, Intel, Nokia, Fujitsu Siemens, Acer, RIM, ViewSonic and McAfee.

Rita Chaher, Canalys event manager: "Het evenement was gericht op mid-market resellers in EMEA. Deze resellers verkopen oplossingen die een heel gala aan vendoren en technologiesegmenten betreffen. Daarom is het belangrijk dat dit forum daarop inspeelt. De sponsoren brengen deskundigheid op gebied van applicaties, security, unified communications, mobiele devices, pc's, servers, storage, printers en displays. Dat het eerste Canalys Channels Forum zoveel ondersteuning heeft aangetrokken laat zien dat er grote behoefte was aan zo'n evenement in deze regio."

Hoogtepunt voor velen was de presentatie door Don Tapscott, een wereldwijde autoriteit op gebied van Web 2.0. Zijn presentatie was aanleiding tot veel nieuwe ideeën bij resellers. De Europese editie van zijn laatste boek, "Wikinomics - hoe massale collaboratie alles verandert" is het weekend na het congres beschikbaar.

De volgende editie van CRN gaat dieper in op het evenement. Zo waren er levendige debatten tijdens de paneldiscussies, werd unified communications van alle kanten belicht tijdens break-outs en heeft CRN een aantal deelnemers persoonlijk gesproken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2121841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.