Managed hosting door True

Acer en Lenovo blijven op Packard Bell jagen

 

Lenovo-woordvoerder Jay Chen heeft duidelijk gemaakt dat de Chinese computerbouwer de overname van Packard Bell blijft nastreven. Dat ondanks de onverwachte kaper op de kust, Acer, dat via de overname van Gateway ook Packard Bell binnen hoopt te halen.

De overname van Gateway door Acer is nog maar net bekend of het nieuws is al overschaduwd door een spannende 'randkwestie'. Gateway blijkt immers een voorkooprecht op Packard Bell te bezitten bij eigenaar John Hui. Net vóór het bod van Acer had Gateway gezegd dat recht te willen uitoefenen. Een streep door de rekening van Lenovo, dat net de grote concurrenten had afgeschud in de overnamegesprekken rond het Europese Packard Bell.

Lenovo en Acer vechten om de plaats als derde grootste pc-fabrikant ter wereld. Daarvoor zijn overnames een goed instrument. Mocht Acer Gateway én Packard Bell binnenhalen, dan brengt het Taiwanese bedrijf de Chinezen een zware slag toe. Maar zoals Lenovo woordvoerder Jay Chen zegt: "We blijven geïnteresseerd in Packard Bell en we onderzoeken onze opties." Wordt vervolgd...

Bron: Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2107952). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.