Managed hosting door True

HP ProCurve presteert opvallend goed

 

HP ProCurve is in het tweede kwartaal van het kalenderjaar 2007, vergeleken met dezelfde periode in 2006, ruim twee keer zo snel gegroeid als het marktgemiddelde, zo blijkt uit een recent rapport van marktonderzoeksbureau Dell'Oro Group.

Volgens de gegevens van de analisten groeide het aantal verscheepte producten van ProCurve met 46 procent in het tweede kwartaal van het kalenderjaar 2007, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is ProCurve de op een na grootste lan-netwerkleverancier voor grote bedrijven ter wereld. Het groeipercentage van de gehele markt over deze periode, in vergelijking met het jaar daarvoor, bedroeg 21 procent.

Ter vergelijking, het aantal netwerkpoorten waarmee ProCurve groeide in Noord-Amerika veranderde van Layer 2 naar Layer 7, waarmee het aantal verscheepte producten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 57 procent is gestegen. De totale markt groeide echter met een veel lager percentage, namelijk 14 procent. De jaarlijkse groei van ProCurve in Europa, het Midden-Oosten en Afrika bedroeg in dezelfde periode 44 procent, terwijl de markt met 28 procent groeide.

Daarnaast rapporteert de Dell'Oro Group dat het aantal verscheepte ProCurve's power over ethernet (PoE) met 249 procent is gegroeid in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tegenover een marktgroei van 60 procent. Deze gegevens tonen aan dat ProCurve is geklommen tot de tweede plaats in de PoE-markt, met een marktaandeel van 10 procent. Het rapport van de Dell'Oro Group zet ProCurve ook op de tweede plaats als aanbieder van Layer 2 en Layer 3 total Gigabit en 10 Gigabit poorten.

"ProCurves voordurende marktgroei en leiderschap zijn het directe resultaat van de uitbreiding van onze producten en diensten voor grote ondernemingen, als ook de klanten die onze Adaptive Networks-strategie omarmen," zegt John McHugh, vice president en general manager van ProCurve Networking by HP.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2106369). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.