Managed hosting door True

Linksys wordt vervangen door nieuw Cisco-merk (video)

 

Linksys, bekend om zijn draadloze routers, bestaat binnenkort niet meer. Het merk verdwijnt en wordt vervangen door een nieuw Cisco-merk. Dit heeft chief executive John Chambers onlangs bekendgemaakt.

"De consumenten- en mkb-producten van Linksys worden nog steeds vermarkt onder het Linksys-merk. Deze blijven voorlopig naast het Cisco Connected Home-merk voortbestaan. We blijven de perceptie van onze merknaam onderzoeken en zullen veranderingen doorvoeren als dat gunstig is voor de besluitvorming van onze klanten en onze kanaalpartners", aldus Chambers.

De versmelting van Cisco en Linksys is al enige tijd aan de gang. Zo maakte Cisco het voor Linksys-resellers afgelopen april al eenvoudiger om Cisco-producten aan hun portfolio toe te voegen en vice versa. Ook creëerde de netwerkgigant een nieuwe divisie, helemaal op het mkb gericht en onder leiding van Rick Moran. Linksys zou in mei zijn kanaalprogramma veranderen, maar dat kon in Nederland niet bevestigd worden.

De naam Linksys werd sinds de overname door Cisco in 2003 alleen aangehouden omdat klanten - vooral in de VS - die naam beter kenden dan Cisco. Volgens Chambers is dat nu niet meer het geval. Op YouTube is een video te vinden waarin John Chambers aankondigd dat de naam Linksys gaat verdwijnen. Klik voor deze video hier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2068748). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.