Managed hosting door True

Cisco neemt aandeel in EMC-dochter VMware

 

Na Intel heeft ook netwerkleverancier Cisco besloten te investeren in VMware.

Cisco zal voor 150 miljoen dollar aan VMware Klasse A -aandelen aanschaffen, momenteel in handen van VMware's moederbedrijf, EMC Corporation. Bij afronding van de transactie bezit Cisco ongeveer 1,6 procent van alle VMware-aandelen (dit is minder dan één procent is van de gezamenlijke stemmingsmacht van VMware's gemeenschappelijke aandelen). VMware heeft toegestemd om in de toekomst mogelijkerwijs een Cisco-bestuurder toe te voegen aan het directiebestuur van VMware.

De investering van Cisco heeft als doel om de samenwerking tussen de bedrijven te intensiveren en zo de klantacceptatie van VMware-virtualisatiesoftware in combinatie met de netwerkinfrastructuur van Cisco te versnellen, maar ook om klantoplossingen te ontwikkelen die de voordelen van virtualisatie en netwerktechnologieën beter benutten.

VMware en Cisco zijn algemene gebruikelijke samenwerkingsovereenkomst aangegaan die de intentie weergeeft om ondersteuning voor gezamenlijke ontwikkeling, marketing, klant en industrie initiatieven uit te breiden.

Door middel van verbeterde coördinatie, netwerkintegratie en gevirtualiseerde infrastructuur, hebben beide bedrijven de intentie om oplossingen voor datacenters te optimaliseren, en de voordelen van virtualisatie uit te breiden van alleen datacenter-omgevingen naar branchekantoren en de desktops van de eindgebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2067073). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.