Managed hosting door True

Acronis op zoek naar grote system integrators

 

Softwareleverancier van storage management oplossingen Acronis is onlangs door het Amerikaanse CRN uitgeroepen tot CRN Emerging Tech Vendor. CRN sprak met Luc Borghoms, channel manager Benelux en Laurent Dedenis, general manager EMEA, over het partnerbeleid in Nederland.

Hoewel de focus van Acronis op het mkb gericht blijft, gaat zijn oudste distributeur Easy Computing zich meer op de corporate sector richten. Daarbij ziet Acronis het mkb als een heel gevarieerde groep die van veel verschillende bedrijven koopt. Met grotere systeem integratoren binnen zijn partnerkanaal kan Acronis daar beter op inspelen. "We zoeken grotere systeem integratoren om ons te helpen de toegang tot het mkb te vergroten", aldus Dedenis.

Vooral Acronis True Image Workstation zou moeten overtuigen om Acronis op te nemen. Daarmee is een volledig systeemherstel, een bare-metal restore of slechts een herstel van afzonderlijke bestanden en mappen binnen enkele minuten uitvoerbaar. Een volledig systeemherstel kan op een bestaand systeem, een nieuw systeem met andere hardware of op een virtuele machine worden uitgevoerd.

Vooral de vervangingsmarkt is volgens Acronis toe aan zulke oplossingen. "Er zijn tegenwoordig maar weinig bedrijven die hardware kopen zonder aan backup te denken. Ook heeft disk imaging, de technologie die wij gebruiken, een soort volwassenheid bereikt in de markt. Alles wat je nodig hebt kan in één keer gekopieerd worden, en alles wordt in één keer weer hersteld", aldus Dedenis.

Ontwikkelingen als virtualisatie en de lancering van nieuwe besturingssystemen, zoals eind vorig jaar Vista, bieden ook nieuwe kansen voor resellers van backup en restore. "Migratie, cloning en patch management zijn zo de projecten waar resellers dan aan moeten denken", meent Borghoms.

Portland is nu een jaar distributeur voor Acronis, en heeft volgens Borghoms in dat jaar veel nieuwe resellers aangetekend. Easy Computing is al langer distributeur, maar heeft zich voorheen vooral op de retail markt gericht, en wil nu overgaan op meer corporate klanten.  Acronis is nu drie jaar in Nederland.

Training is gratis
De hoeksteen van zijn partnerprogramma is training. Daarmee hopen ze nieuwe partners aan te trekken en het leerproces van bestaande partners te bevorderen. De certificatie is vooral technisch, maar er komt ook salestraining aan bod, omdat het tenslotte zaak is de oplossing en technologie ook naar de eindklant toe te kunnen vertalen. De certificatie is gratis, en eindigt met examens, waarop de geslaagde kandidaat zich Acronis Certified Engineer mag noemen.

"We willen onze partnercertificatie graag laagdrempelig houden", zegt Borghoms. Het trainingprogramma begon een aantal maanden geleden, en in de toekomst zou advanced level toegevoegd worden.

Online vergadertool WebEx wordt gebruikt om live demo's te doen van de producten. Als de partner eenmaal gecertificeerd is, wil Acronis nauw samenwerken en ook belonen naar investering en moeite. Dit doen ze vooral door leads alleen aan gecertificeerde partners te geven.

"Het certificatie en training programma dient er ook voor om iedereen - bestaande en nieuwe partners - op hetzelfde niveau te brengen want een hoop van de producten van Acronis zijn erg veranderd", zegt Dedenis.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2045890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.