Managed hosting door True

Column

Mobiele printer is ontbrekende schakel

 

Mobility staat al een aantal jaren hoog op de agenda van menig bestuurder. En niet voor niets; het biedt immers vele voordelen wanneer mobiele/field force medewerkers, zoals chauffeurs, servicemonteurs, politieagenten maar ook winkelpersoneel en operators in magazijnen en distributiecentra hun werkzaamheden uit kunnen voeren zonder dat zij gebonden zijn aan een vaste locatie of back office. Het gebruik van mobiele apparatuur zoals laptops en pda's verhoogt de productiviteit en met behulp van gprs- en/of RF-technologie kan informatie snel worden doorgestuurd naar de centrale database, zodat de informatie over bijvoorbeeld leveringen, prijsaanpassingen, voorraden en bestellingen altijd up-to-date is.

Mobiele toepassingen zijn inmiddels zo ingeburgerd geraakt dat niemand meer vreemd opkijkt wanneer hij bij een levering een handtekening moet zetten op het touchscreen van een handheld-computer. Wat echter wel opmerkelijk is, is dat veel mensen denken dat de ontwikkeling van het mobiele werken hiermee is voltooid. Maar dit is zeker niet het geval. Om echt te kunnen spreken van mobiel werken dient het gehele werkproces onafhankelijk te zijn van locatie. Nu worden bijvoorbeeld nog veel gegevens van formulieren uit het veld overgetypt op het kantoor, waarna vervolgens weer een bevestiging, factuur of bewijs per post naar de klant wordt verstuurd. Uiteraard geprint op een vaste printer. De mobiele efficiency gaat daarbij deels verloren aan document- en fysieke bewegingen binnen en naar het back office en naar de klant. In feite is de mobiele printer de ontbrekende schakel om flexibel werken optimaal te transformeren naar efficiënt mobiel werken.

Op dit moment worden lichte en handzame thermische mobiele printers al in verschillende sectoren succesvol ingezet, maar de relatieve onbekendheid is de vertragende factor voor de echte doorbraak. Winkeliers gebruiken de apparaten bij het uitdraaien van prijskaartjes voor het herprijzen van producten, in de fabrieksomgeving worden zij ingezet om orderbonnen en etiketten te printen en binnen de field force automation worden mobiele printers vooral benut om een bewijsbon of zelfs een factuur uit te printen. Al deze toepassingen zijn bewezen kostenbesparend en efficiënt. Voor de reseller betekent dit dat er nieuwe kansen ontstaan binnen feitelijk alle sectoren. Door de brede toepasbaarheid is het niet de vraag of, maar eerder wanneer mobiele printers net zo allerdaags worden als pda's.

Mikel van Urk
Regional Sales Manager Benelux bij Zebra Technologies

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2042639). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.