Managed hosting door True

Apple stijgt op groene lijst

 

Apple staat niet meer onderaan de groene lijst van Greenpeace. In de 'greener guide to electronics', een ranglijst voor schoon ontwerp en recycling steeg Apple van de veertiende naar de tiende plaats.

Apple dankt zijn verbeterde positie aan het stellen van een termijn voor de uitbanning van pvc en broomhoudende vlamvertragers. Ook het recycling-beleid is verbeterd. Apple kreeg in het verleden van de milieuorganisatie veel kritiek te verduren omdat het in de groene lijst (verschijnt per kwartaal) consequent op de laatste plaats eindigde. Nu is er lof. Greenpeace: "Apple zou zelfs een groene concurrent kunnen worden van hoger genoteerde bedrijven als de langverwachte iPhone werkelijk een milieuvriendelijk product wordt."
Nokia staat bovenaan het groene klassement. Dat komt vooral doordat de Finse fabrikant van telecom-apparatuur het gebruik van broomhoudende vlamvertragers en pvc volledig heeft afgeschaft. Sony is nu hekkensluiter.

De volledige lijst is te vinden op de site van Greenpeace.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2032246). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.