Managed hosting door True

IT-Workz wordt Microsoft Gold Certified Partner

 

IT-Workz, het verzelfstandigde IT-bedrijf van onderwijsinstelling ROC West-Brabant heeft als eerste ROC in Nederland de hoogst behaalbare certificering binnen Microsoft behaald: Gold Certified Partner.

Deze certificering houdt in dat IT-Workz op basis van referenties zijn kennis en expertise op het gebied van MS producten en dienstverlening ruimschoots bewezen heeft. IT-Workz kent als zelfstandig ICT-bedrijf nog maar een jong bestaan. De voormalige IT-afdeling van ROC West-Brabant is kort geleden verzelfstandigd en bedient nu niet alleen interne klanten van ROC West-Brabant, maar ook andere onderwijsinstellingen in het MBO en voortgezet onderwijs.

Jan Broeken, directeur van IT-Workz, is bijzonder blij met het keurmerk. ‘Een prachtige kroon op het werk van de 50 ICT-professionals binnen IT-Workz. Een erkenning van onze kwaliteit, kennis en expertise.' Volgens Michael Kleine van Microsoft Nederland word je niet zomaar Gold Certified Partner. ‘Onze partners moeten zich echt bewijzen voordat ze deze status krijgen. We verlangen meerdere referenties die we ook daadwerkelijk checken. Gold Certified Parners moeten vele competenties in huis hebben. We verlangen niet alleen up to date kennis op het gebied van Microsoft producten, maar ook op het gebied van de Microsoft strategie.  Deze erkenning is voor IT-Workz zeer bijzonder, omdat ze nog maar zo kort commercieel opereren.'

De voormalige dienst ICT - nu dus verzelfstandigd in IT-Workz BV - van ROC West-Brabant, startte in 2001 met de standaardisatie van de automatisering van het ROC op basis van Microsoft. Vanaf die start is er veel gebeurd. Zo was ROC West-Brabant het eerste ROC dat met de Sharepoint-server aan de slag ging. Dit concept is inmiddels in het onderwijsproces geïmplementeerd en vandaag de dag maken ruim 27000 studenten er gebruik van. Twee jaar geleden is gestart met het virtualiseren van servers en PC's op basis van Microsoft-technologie, hetgeen nu bij meerdere scholen wordt gevolgd.

Ook op informatiseringsniveau zijn successen geboekt. Zo heeft iedere manager binnen de organisatie via de portal toegang tot managementrapportages - tot op detailniveau - op basis van SQL2005. De toekomstplannen van IT-Workz en Microsoft zijn ambitieus. Er zal fors ingezet worden op het gebruik van nieuwe technologieën om het onderwijs maximaal te kunnen faciliteren. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van mobiele apparatuur, integratie van mail en spraak en webbased applicaties. Deze focus biedt veel voordelen voor studenten. De opgebouwde kennis zal worden gedeeld met de ICT-opleidingen binnen het ROC o.a. door middel van workshops voor studenten en infobijeenkomsten voor docenten. Een tweede benefit voor de ICT-studenten is een leer-werkomgeving voor studenten binnen het ROC waarbij afgestudeerde MBO'ers de kans krijgen werkervaring op te doen in de complexe omgeving van IT-Workz/ROC West-Brabant. Zij krijgen hierbij gelijktijdig een Microsoft scholingsprogramma aangeboden.

‘Het keurmerk Gold Certified Partner biedt ons nog meer kansen om onze doelstellingen te realiseren. Met deze certificering hebben we namelijk exclusieve toegang tot content en websites met betrekking tot nieuwe Microsoft-producten en kennisbanken en wordt het opleidingsniveau naar een nog hoger plan getild. Een win win situatie voor zowel IT-Workz, onze medewerkers als onze studenten,' besluit Jan Broeken.   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2022687). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.