Managed hosting door True

Kwaliteit, betrouwbaarheid en service belangrijkste criteria voor keuze bekabelingsleverancier volgens onderzoek Siemon

 

Volgens een onderzoek, dat is uitgevoerd in opdracht van Siemon, leverancier van netwerkbekabelingsoplossingen, zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en service de drie belangrijkste criteria voor IT-staffuncties in Europa bij de selectie van een bekabelingsleverancier.

Het onderzoek werd uitgevoerd in zestien Europese landen. 85% van de respondenten gaf aan beslisser te zijn voor IT-aankopen in zijn bedrijf. 26% daarvan is eindbeslisser. De prijs als factor in het beslissingsproces werd pas op de zesde plaats genoemd door de meeste respondenten, die uit een lijst van dertien criteria hun prioriteiten aangaven. Naast de genoemde criteria kwaliteit, betrouwbaarheid en service werden vóór de prijs nog garantiebepalingen en de beschikbaarheid van lokale ondersteuning genoemd.  Uit het onderzoek blijkt dat 65% van IT-staffuncties meer aandacht besteedt aan Total Cost of Ownership-kwesties dan aan de aanschafprijs bij hun keuze voor bekabeling. 39% van de respondenten van het onderzoek is werkzaam in een IT-managementfunctie en 26% als IT-ondersteunend personeel. De deelnemende bedrijven varieerden sterk, onder meer van 1 tot 1.000 medewerkers (40%) en van 1.000 tot 5.000 medewerkers (29%). De ondervraagde bedrijven zijn afkomstig uit in totaal 19 verschillende sectoren, waaronder 18% ICT, 14% Onderwijs en 11% Finance. De analyse van de sectorspecifieke data wijst uit, dat de prioriteiten die leiden tot beslissingen per sector verschillen. Finance en Retail bijvoorbeeld laten enorme verschillen in keuzes zien.

'Prijs is duidelijk niet langer de dominante factor in het beslissingsproces van onze klanten', zegt Martin Verweij, Benelux Sales Manager bij Siemon. 'Voor ons was het een zeer aangename verrassing dat de meeste respondenten service noemden als belangrijkste criterium bij de keuze van hun leverancier. Dat is voor ons ook een factor waaraan we prioriteit geven, net als aan de kwaliteit van onze producten.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2021665). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.