Managed hosting door True

Imprivata breidt channel-programma in de Benelux uit

 

Imprivata, toonaangevend leverancier van appliances voor identity en access management, kondigt vandaag aan dat het haar channel-programma in de Benelux in de laatste zes maanden sterk heeft uitgebreid, en nu over meer dan vijftien partners beschikt.

Vorige maand hebben twaalf partners uit de hele regio, sommigen met tot vier deelnemers, een gespecialiseerde vijfdaagse technische training bijgewoond in Antwerpen.

De markt voor authenticatie en access management groeit snel. Deze groei wordt vooral gedreven door het besef dat wachtwoorden alleen niet meer voldoende zijn om de veiligheid van zakelijke IT resources en applicaties te waarborgen. Tegelijkertijd hebben toenemende eisen op het gebied van corporate governance, nieuwe wetgevingen en problemen met overbelaste helpdesks, geleid tot een stijgende vraag naar oplossingen voor identity management, die simpel implementeerbaar en eenvoudig te beheren zijn en daarnaast een blijvende return-on-investment bieden.

Imprivata OneSign levert kostenbesparingen op het gebied van beveiliging en verbetert de productiviteit van werknemers, terwijl het daarnaast ook de helpdeskkosten drukt. OneSign is een appliance-gebaseerde oplossing, die bestaat uit verschillende modules. De authenticatiemodule biedt out-of-the-box ondersteuning voor vingerafdrukken, proximity-kaarten, smartcards en OTP-tokens (One-Time Password), inclusief Digipass van VASCO. Daarnaast integreert het ook met ander technologieën zoals de Belgische eID-kaart en de UZI-kaart voor de Nederlandse zorgsector. OneSign's module voor Single Sign-on, breidt de reeks functionaliteiten binnen de appliance uit, zodat Imprivata en haar partners klanten meer waarde kunnen bieden vanuit een enkele appliance.

Tijdens de training van afgelopen maand zijn Imprivata-partners uit de Benelux klaargestoomd en vertrouwd gemaakt met alle fuctionele en technische details van Imprivata OneSign Authentication Management en Imprivata OneSign Single Sign-On. Zo kunnen ze hun klanten voorzien van hoogwaardig advies, alsook instaan voor de implementatie en ondersteuning. Alle deelnemers hebben de certificatietesten voor beide modules succesvol tot een eind gebracht.

Trusted-ID, een van Imprivata's nieuwe partners, is gespecialiseerd in projecten op het gebied van identity management en security, en biedt oplossingen in verschillende deelgebieden. Darryl Karamat Ali, directeur van Trusted-ID, legt uit: "Kort samengevat biedt Imprivata OneSign ons een uitermate snelle en praktische manier om een oplossing voor één van deze deelgebieden in te vullen. Authenticatie en access management zijn een groeiende zorg voor vele van onze klanten; dankzij ons partnerschap met Imprivata beschikken we nu over een simpele, appliance-gebaseerde oplossing om op deze vraag in te spelen. De investering in het bijwonen van de training was voor ons dus zeker de moeite waard."

Jeremy Vanhoegaerden, account manager security solutions bij Steria, voegt toe: "We hebben tot nu toe erg goede ervaringen met hun OneSign-platform. Hun appliance-gebaseerde benadering sluit goed aan bij wat onze klanten nodig hebben. Met OneSign, is het uitrollen van een oplossing voor sterke authenticatie en single sign-on namelijk niet langer een dure en complexe optie."

Wayne Parslow, Imprivata's Vice President Operations voor EMEA, verklaart: "De nieuwe partners binnen ons channel-programma, hebben laten zien dat ze een goed inzicht hebben in onze technologie, en hoe deze technologie hun klanten kan helpen. Het controleren van toegang tot informatie en het reduceren van IT-helpdeskkosten, zijn voor onze klanten twee belangrijke motivaties om naar oplossingen voor single sign-on en sterke authenticatie te kijken. Onze channel-partners hebben nu de juiste kennis en kunde in huis om zeker te stellen dat aan deze vraag wordt voldaan."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2007596). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.